Breien voor India!
Hallo lieve mensen!
India....het land van de geuren van curries en de kleuren van sari's. Een land ook met meer dan een miljard inwoners en het grootste aantal kinderen ter wereld: meer dan 375 miljoen. Van die kinderen overlijden er twee miljoen vóór hun vijfde verjaardag..... Kindersterfte komt overal in India voor, maar met name in de sloppenwijken is het een enorm probleem.
In India wonen de meeste kinderen ter wereld: 375 miljoen. Kinderen groeien op in extreme armoede. Er is geen schoon drinkwater, er is geen riolering en vuilnis ligt gewoon op straat. Veel kinderen zijn ondervoed of worden ziek en overleven dit niet. Het zijn vaak ziektes die we makkelijk kunnen voorkomen of genezen, zoals diarree, longontsteking en onderkoeling. Al met al dus dingen die redelijk makkelijk te voorkomen zijn. In India sterven 80.000 baby's binnen 24 uur na de geboorte...(Even ter info: in Nederland werden in 2010 ruim 183.000 kindjes geboren)
Na een goed idee van Hetty, hebben we -samen- besloten een actie op te zetten voor baby's in India, namelijk: mutsjes breien!! Want ik wil natuurlijk wil ik niet met lege handen aankomen in dit prachtige, maar arme land. Die kleintjes verdienen (letterlijk) een warm welkom! In India kan het 's nachts erg koud zijn en in het noorden vriest het zelfs flink! Onderkoeling bij de pasgeborenen gaat dan snel. Kun je je voorstellen dat je ter wereld komt, alles fel en licht is en ook nog eens steenkoud? We kunnen er samen voor zorgen dat de Indiase baby's niet onderkoeld raken als de nachtelijke temperaturen flink dalen!
Dan kom ik op het punt waarbij jullie me misschien kunnen helpen! Benjij diegene óf ken jij iemand die ook wel wat wil doen voor de arme medemens, maar daarvoor niet speciaal naar India wil vliegen? No problem! Ik doe dat voor je en neem alle mutsjes mee! Het patroon is bekend en relatief simpel! Uit 1 bolletje wol kunnen ongeveer 2 lekkere, warme mutsjes gehaald worden. Kijk gerust even bij de foto's voor het patroon en de uitleg, samen met een foto van een moeder in india samen met haar 2 maand oude dochtertje en een gebreid mutsje. (Bron: Save the Children).
Het lijkt me een geweldig doel als we met zijn allen flink wat mutsjes kunnen breien, uiteraard houd ik jullie op de hoogte van de tussenstand

Wil of kun je niet breien, maar vind je het wel leuk om me gewoon te sponsoren? Dat kan natuurlijk ook altijd! Het bankrekeningnummer is 44.22.37.464 t.n.v. M.E. Koers te Wierden.
Ik probeer momenteel via Travel Active contact te krijgen met mijn partnerorganisatie in India en daarmee ook het ziekenhuis. Want met het -overige- gesponsorde geld wil ik graag iets extra's achterlaten. Op wat andere foto's heb ik gezien dat er bijvoorbeeld geen dichte (medicijn)karren in het ziekenhuis zijn. Wat zou het tof zijn als we hiervoor ook wat geld bij elkaar kunnen krijgen! TOCH?
Zeggen jullie het voort ;) ? Alvast bedankt voor jullie hulp!
xxx Marlies
ps. Over een tijdje komt er ook een taartenactie aan voor India....
pps. Zie hier het geweldige resultaat van Save The Children: http://www.youtube.com/watch?v=uU7-P5imzbU
Hoi Marlies, ik heb even gekeken op Save The Children... geweldig zeg! Wat zou het prachtig zijn, als jij ook veel kindjes een lekker warm mutsje zou kunnen geven!! We gaan ons best doen!Ik heb de eerste 3 inmiddels klaar...En de reacties hier zijn super enthousiast!
Groetjes Mam. X
hallo Marlies
Een erg leuke actie hoor! Mijn moeder en een tante van mij zijn al aan het breien geslagen en de eerste mutsjes zijn al klaar, we houden je op de hoogte.
groetjes Thea
ha die Marlies.
nou meid , nooit gedacht dat de dames het zo zouden oppakken en massaal aan het breien gaan. ik hoop dat je nog een extra koffer mee kan nemen, en anders zal er ook wel een oplossing komen.
mijn eerste mutsje is ook klaar en we gaan ermee door.
succes met de voorbereidingen. gr hetty
Hoi Thea,
Super zeg, ik wacht met smart af. Zodra we meer mutsjes binnen hebben, gaan we die natuurlijk ook op de foto zetten. Zo kan iedereen zien hoeveel er gebreid wordt!
@ Hetty, ja super hé! Ik ben helemaal blij, ik krijg ook allemaal leuke reacties. Zelfs van vreemden die spontaan mee willen helpen. Geweldig!
Nu nog een idee voor de koffer inderdaad...we'll see, eerst maar eens kijken hoeveel mutsjes er in totaal binnenkomen! :-)
Groetjes!
Marlies
Wij (breicafé in veenendaal) willen brijen voor een goed doel. Kunnen en mogen wij ook mutsjes of i.d. breien?
Of weet je soms iets anders? Veel succes met je werk.
Hartelijke groet,
Riekv.k.
Hoi Riek,
Leuk dat je ook wilt meebreien. Mijn actie is inmiddels gestopt, maar ik kan je wel het adres geven van het ziekenhuis? Dan zou je ze zelf op kunnen sturen naar India. Laat het maar weten.
Groetjes vanuit een warm India....Marlies!
Ik heb ook nog een flink aantal mutsjes. Zou je mij ook het adres van het ziekenhuis in India kunnen sturen.
Alvast bedankt.
Tuurlijk, je kan het sturen naar:
JMJ Hospital
Alto Porvorim, Bardez
Goa, 403001
Zet er altijd bij dat het een gift is, t.a.v. de hoofdzuster, dan komt het goed terecht.
Groetjes, Marlies